Joke J.M. Pijnse van der Aa (1960)

In 1982 afgestudeerd kreeg ik direct de gelegenheid om met kinderen te gaan werken. Ik deed ervaring op op verschillende scholen voor speciaal onderwijs in Utrecht en tegelijkertijd volgde ik en volg ik nog steeds verdere scholing op het gebied van kinderfysiotherapie.

Door de cursussen op dit gebied én mede dankzij het werken met kinderen met taalontwikkelingsstoornissen (TOS) alsook met kinderen met een stoornis in het autistische spectrum, heb ik onder andere veel kennis van en ervaring op het gebied van problemen in sensorische informatieverwerking.

In 1987 startten 3 collega’s en ik de ‘praktijk voor fysiotherapie en kinderfysiotherapie’ in Utrecht, zodat wij ook kinderen en hun ouders in de praktijk konden ontvangen. Hier werkte ik tot 2009.

Daarna begon ik, samen met collega Floortje, een nieuwe praktijk voor kinderfysiotherapie: ‘de tuimelaar’.
Vanuit deze praktijk werk ik ook op ‘Het Rotsoord’, school voor kinderen met een communicatieve beperking.

Als praktijkhouder heb ik taken die te maken hebben met de organisatie van verschillende facetten van de praktijk. Mijn hart ligt echter bij wat ik mijn hele loopbaan doe: vakvrouw zijn!

Registratie
Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)
BIG-nummer 89034707204.