Caroline A.J.F. Bennemeer-Hageman (1965)

In 2004 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Na 1 jaar werken met vooral volwassenen startte ik met de specialisatie ‘sensorische informatieverwerking bij kinderen’. Ik vind het interessant om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen, zowel motorisch als ook in het gedrag.

Na deze specialisatie ben ik gaan werken bij ‘Kinderfysiotherapiepraktijk Wageningen’ om werkervaring op te doen. Van 2008 tot 2015 had ik een eigen praktijk: ‘Sense2Move’. In de loop van de tijd heb ik mij verder geschoold in het werken met kinderen. Bijvoorbeeld door de cursussen ‘motorisch leren bij kinderen’, ‘plageocephalometrie’ (scheve hoofdjes bij baby´s kunnen meten) en ‘motorische schrijfproblemen bij kinderen’. En, gedurende twee jaar, deed ik de master opleiding kinderfysiotherapie.

Op dit moment maak ik deel uit van het team van ‘de tuimelaar’: werkend bij de Herderschêeschool, een basisschool voor speciaal onderwijs in Utrecht. Verder geef ik les bij Kenniscentrum SIEM, ik verzorg daar samen met collega’s de post HBO cursus ‘sensorische informatieverwerking bij kinderen’. Tenslotte ben ik verbonden aan de opvoedpoli, Biltstraat Utrecht voor casuïstiekbespreking (kennisuitwisseling) en werk tevens bij Fysiofit- Utrecht.

Ik vind dat ik het mooiste beroep heb dat er bestaat. Het motorisch uitdagen van kinderen, het uitleggen aan, inventariseren met en adviseren van ouders, alsook het overleggen met andere betrokkenen vind ik ontzettend leuk om te doen. Omdat ik daarmee het gevoel heb een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van het kind dat bij mij komt.

Registratie
Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)
BIG-nummer 79063076304.