Caroline A.J.F. Bennemeer-Hageman (1965)

In 2004 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Na 1 jaar werken met vooral volwassenen startte ik met de specialisatie ‘sensorische informatieverwerking bij kinderen’.

Na deze opleiding ben ik gaan werken bij ‘Kinderfysiotherapiepraktijk Wageningen’ om werkervaring op te doen. Van 2008 tot 2015 had ik een eigen praktijk: ‘Sense2Move’. In de loop van de tijd heb ik mij verder geschoold in het werken met kinderen. Bijvoorbeeld door de cursussen ‘motorisch leren bij kinderen’, ‘plageocephalometrie’ (scheve hoofdjes bij baby´s kunnen meten) en ‘motorische schrijfproblemen bij kinderen’. En, gedurende twee jaar, deed ik de master opleiding kinderfysiotherapie.

Op dit moment maak ik deel uit van het team van ‘de tuimelaar’, praktijk voor kinderfysiotherapie.
Daarvanuit werk ik bij “Lux”; een basisschool voor speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen en bij “Het Rotsoord”, basisschool voor kinderen met ernstige spraak taal moeilijkheden.

Ik vind dat ik het mooiste beroep heb dat er bestaat. Het motorisch uitdagen van kinderen, het uitleggen aan, inventariseren met en adviseren van ouders, alsook het overleggen met andere betrokkenen vind ik ontzettend leuk om te doen. Omdat ik daarmee het gevoel heb een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van het kind dat bij mij komt.

Registratie
Kwaliteitsregister Fysiotherapie NL
BIG-nummer 79063076304.